Ik ben Catelijne Brokke, geboren en getogen in Velp.

Na vele omzwervingen heb ik nu mijn draai gevonden in fotograferen, schilderen, zingen en acteren. Het lijkt veel, en dat is het ook, en toch heeft het allemaal te maken met één ding: expressie. Ik heb een fotografieopleiding gevolgd en verschillende acteeropleidingen. Wat zingen en schilderen betreft ben ik volledig autodidact, hoewel in dit geval de 'appel niet ver van de boom is gevallen'. Mijn beide ouders zijn kunstenaars.

Mijn interesse in fotografie stamt al uit mijn jeugd, maar kreeg rond het jaar 2000 pas vorm.
Toen heb ik de basisopleiding fotografie gevolgd en een goede camera gekocht. In het begin richtte ik mijn telemacro objectief vooral op insecten. Maar inmiddels zijn er ook vele andere motieven die ik interessant vind.

Schilderen is relatief kort een favoriete bezigheid.
Op een dag heb ik gewoon een stuk mdf plaat gekocht, deze met gesso geprepareerd om de oude tubes olieverf die ik van mijn vader had gekregen eens op leeg te schilderen.
Dat werd tegen mijn eigen verwachting in een schilderij wat ik uiteindelijk heb gevernist. Met andere woorden ik vond het schilderij de vernis waard. Dit eerste schilderij heet “Skull”.
Inmiddels heb ik een heleboel olieverfschilderijen maar wilde, als autodidact, ook andere verven en technieken uitproberen. Zo heb ik met acrylverf en structuuracrylverf geëxperimenteerd.

Omdat veel van mijn vrienden goede muzikanten zijn wordt er nogal eens spontaan muziek gemaakt rond de keukentafel. En zo ben ik ook begonnen. Na wat vingeroefeningen op gitaar en viool bleek al gauw dat zingen mij beter ligt. Inmiddels heb ik een paar keer opgetreden met begeleiding van een goede gitarist. Het repertoire bestond toen o.a. uit country, blues en spaanstalige volksmuziek.

Ik wilde altijd al actrice worden en heb hiervoor een flink aantal cursussen en workshops gevolgd, specifiek gericht op film-acteren, hoewel ik ook theaterproducties heb gedaan, zoals "Schepsels" . Verder heb ik rollen gespeeld in tv-series, live-shows, documentaires en een Nederlands-Engelstalige speelfilm van Pim de la Parra. In 2006 speelde ik kleine rollen in de tv-series "Spoorloos verdwenen" en "Grijpstra en De Gier".